PARKETI

Toplina doma se začne na tleh. Parketi so najstarejša talna obloga iz naravnega lesa še vedno v modi. Les da Vašemu domu in ostalim prostorom tisto pravo toplino in sproščenost. Lesene podove odlikujejo številne pozitine lastnosti in velika večina pri odločanju da prednost parketu, saj ta sledi modnim smernicam, obenem pa les daje občutek domačnosti. Brez umetnosti bi bil samo pod, zato se parketi odlično ujemajo s keramičnimi ploščicami, kamnom, steklom in tudi s kovinami, odlično pa se usklajujejo s starinsko pa tudi moderno opremo. Parketi se ponovno vračajo tudi v javne objekte (poslovne prostore, hotele ,restavracije, bare,…), kjer se odlično obnesejo kljub velikim obremenitvam. Les je dar narave, obdelan v lesene talne obloge, kamor sodi tudi parket, na voljo v pestri različici različnih lesov, barvnih odtenkov in debelin, tako da lahko vsak najde tisti pravi parket za svoje potrebe.

Zato Vam želimo prisluhniti, svetovati in pomagati pri odločitvi.

KMEČKE DESKE

Bili so nekoč v starih gospodskih vilah in gradovih, gospodarskih poslopjih in starinskih zgradbah, kjer še obstajajo. Danes se kmečki podi spet vračajo v stanovanjske hiše, kjer se prepletata želja po rustikalnosti in domačnosti. Edinstven po videzu, ga odlikuje občutek topline v bivalnem okolju. Je obstojen, možno ga je večkrat obnoviti, in odlični toplotni izolator. Nudimo Vam masivni HRASTOV LESENI POD brušen ali krtačen in lakiran in masivne HRASTOVE KMEČKE DESKE, lepota teh se odraža v svoji grčavosti, krtačenega in lakiranega videza, debeline 21 mm, različnih dimenzij.

Danes so se tem masivnim talnim oblogam pridružili še kmečki podovi nove generacije kot dvoslojne ali troslojne deske, večjih dimenzij. Polaganje teh talnih oblog je hitro in enostavno. Primerne so tudi za polaganje na talno gretje. Na voljo so Vam KMEČKE DESKE, ki delujejo hladno in umirjeno, toplo in igrivo, veselo in razposajeno, divje in pogumno, moderno ali tradicionalno, rustikalno in starinsko, kmečko ali meščansko. Končni videz vseh naših desk je lakiranan ali oljen, natural, barvan ali dimljen, gladek, ali krtačen, brušen ali skobljen.

MASIVNI PARKET

Masivni parket je naložba za več generacij. Zaradi je večje debeline primeren za večkratno brušenje – obnavljanje. Domu dajo pridih narave. Gotovi masivni parketi so različnih dimenzij. Dolžine se gibljejo med 400 in 1500 mm, širine od 82 do 150 mm in debeline od 18 do 21 mm. Parket je potrebno po celotni površini lepiti na tla.

TROSLOJNI PARKET

Troslojni parket je gotova talna obloga, sestavljena iz treh plasti lesa. Parket odlikuje enostaven način polaganja – plavajoče polaganje s suhomontažnim klik sistemom spajanja desk. Plavajoče polaganje bistveno skrajša čas montaže. Suhomontažni sistem polaganja zagotavlja hitro in čisto montažo, parket je pohoden takoj po polaganju. Možno je tudi klasično polaganje z lepljenjem po celotni površini na podlago. Primeren za polaganje na talno gretje.

DVOSLOJNI PARKET

Dvoslojni gotovi parket je sestavljen iz deščic manjših dimenzij, ki imajo na vseh štirih straneh spoje pero-utor. Parket je sestavljen iz dveh slojev lesa. Osnova so lahko vezana plošča, HDF plošča ali pa elementi smreke, breze, heveje ali topola. Vrhnja plast je iz 3,5 – 6 mm debelega sloja prvovrstnega (plemenitega) lesa. Površina je že obdelana – brušena in 6 – 7 krat lakirana ali UV oljena. Primeren za polaganje na talno gretje.

NOVOST

Oljka je rastlina, ki raste v Mediteranu. Poznana je predvsem po svojem olju, vendar iz nje se pridobiva tudi les posebne lepote. Les Oljke je med evropskimi lesovi med najbolj cenjenimi. Je zelo počasne rasti, zato trdega in kompaktnega lesu, ki pa ne dosega velikih dimenzij, toda sčasoma se obogati s “difekti”. Ukrivljena in grčasto struktura lesa, daje tisto posebnost, da mizarji najraje uporabljajo oljkin les za izdelovanje manjših okrasnih izdelkov.

Zaradi svojih izrednih lastnosti se Oljka pogosto uporablja za izdelavo parketa. Svetlo rumeno-rdeče do sivo-rjave barve žil, ki se prepletajo med seboj, dajo poseben učinek topline vašemu domu.

Naša ponudba vsebuje dvoslojni gotovi parket 10, 14 ali 16 mm debeline, dimenzih od 70/90 do 100/200 širine in 500/1600 mm dolžine.


GALERIJA

Pošlji povpraševanje

Potrebujete več informacij o naši ponudbi? Izpolnite spodnji obrazec in pošljite povpraševanje!

AKCIJSKA PONUDBA